Mijn kijk op het vak magazine

Magazine, een heel nieuw vak voor iedereen op de opleiding Communicatie. We krijgen de opdracht van school om een eigen magazine te ontwerpen. Een magazine met een onderwerp waarvan we denken dat het goed verkoopt en wat de doelgroep van ons tijdschrift graag wil lezen. Dit gebeurt in groepjes van 4 á 5 personen. Ik zit in een groep van 5 personen samen met Merel van de Kerkhof, Noor Dollekamp, Elise van Eekhout en Bianca Bijwaard. De eerste stap van ons magazine was het bedenken van een goede doelgroep. Voor wie willen wij nou eigenlijk schrijven? Dat was bij ons eigenlijk al vrij snel bekend, namelijk de student! Wij zijn allemaal studenten en het leek ons daarom ook super leuk om te schrijven voor jongeren als wij. Wij kunnen ons als geen ander inleven in een student.

Hoe kwamen we nou eigenlijk op het idee?
Allereerst waren we het er over eens dat er voor de studenten eigenlijk helemaal geen leuke tijdschriften bestaan. Wij willen hier verandering inbrengen. Veel studenten die op kamers zitten of die nog thuis wonen hebben het vaak krap qua geld en kunnen dus leuke acties en besparingen gebruiken. Daar is ons magazine eigenlijk vooral op gebaseerd: besparingen. Elke student wil korting op lekker eten in een restaurant of op een broodje subway. Voor ons telt elke euro. Daarom is dit tijdschrift een musthave voor de student. Wij zorgen voor een leuk tijdschrift met interessante teksten over het studentenleven en natuurlijk alle kortingen op een rijtje.

Het magazine maken vergt van ons erg veel tijd en we zijn er daarom ook al volop mee bezig. Allereerst zijn we begonnen met het verdelen van de taken. Per persoon heb je er 5 óf 6 gekregen. Ik heb de volgende taken gekregen:
– Kortingscodes (Dit houdt in het uitwerken van kortingscodes die de student uit kan knippen en kan inleveren bij bijvoorbeeld de subway of elektronica winkels voor korting op een laptop)
– Twee advertenties (Een studentenblad van 10 euro koopt geen één student, daarom willen we het goedkoop houden door middel van het plaatsen van advertenties voor wie wil)
– Vraag en antwoord (Hierbij laten we de studenten vragen stellen die wij gaan beantwoorden. Bijvoorbeeld advies voor het afsluiten van een zorgverzekering)
– Studenteninkomens vergelijken (Hierbij gaan wij opzoek naar het inkomen van de gemiddelde student, wat verdienen zij nou ongeveer en wat besteden zij?)
– Hartstocht (Dit gaat over hartstocht tijdens het studentenleven. Als je op stap bent en net dat leuke meisje of die leuke jongen tegenkomt en onze hulp wilt met het vinden van deze mooie vrouw of knappe heer)

Zoals ik al vertelde is het erg veel werk en we moeten er veel tijd insteken. Onze vaardigheden van vooral InDesign, Photoshop, journalistiek schrijven en spelling zullen getest worden. Tot nu toe vind ik het allemaal heel erg leuk om te doen en zit er dus niet met tegenzin aan te werken. Je staat er écht alleen met je groepje voor en dat is in mijn ogen ook een leuke uitdaging, want het is een grote opdracht. We gaan in ieder geval hard aan de bak  en ons best doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s