Dear John, een overload aan informatie?

Dear John, een overload aan drama?

John en Savannah ontmoeten elkaar op het strand tijdens een hete zomer en worden verliefd op elkaar. Als John wordt opgeroepen voor het leger moeten de twee elkaar voor een paar jaar los laten. Dit zet erg veel druk op hun relatie, maar ze houden vol en blijven elkaar brieven sturen. Tijdens een oorlogsmissie wordt John neergeschoten en raakt gewond. Hij besluit om niet naar huis te gaan voor zijn vriendin en autistische vader maar om te blijven strijden voor zijn land. Wanneer hij terugkomt, staat hem een grote verrassing van Savannah te wachten.

Hoeveel dramatische gebeurtenissen kan een schrijver in een film proppen?
Oorlogen, zomerliefdes die hun eigen weg moeten gaan, een vader die autistisch is en niet alleen kan leven, kanker en bedrog.  Zelfs The Vow is er in mijn ogen minder dramatisch bij.
De schrijver van Dear John, Nicholas Sparks, heeft het goed voor elkaar met deze film om de dames weer lekker op de bank aan het huilen te krijgen.

Er zijn een aantal punten in de film die niet helemaal duidelijk zijn. John wordt opgeroepen voor het leger terwijl hij net met Savannah is, maar waarom blijft hij dan koppig bij het leger wanneer hij na een missie gewoon naar huis mag? Daarnaast is het ook onduidelijk waarom John niet in het café mag komen waar hij Savannah mee naar toe neemt op date, is het omdat hij iemand geslagen heeft of vaak ruzie had?
Savannah (Amanda seyfried) acteerwerk vind ik in de film erg goed, zij geeft echt die warmte in haar rol. John vind ik in deze film erg houterig. Ook maakt zij de logische keuzes die John helemaal niet maakt. Zo besluit zij John los te laten na een paar jaar, omdat hij toch stug in het leger blijft en niet bij haar kan zijn.

Verder vind ik het ook niet slim dat de schrijver de film op meerdere punten heeft gericht, zoals de autistische vader én de liefde tussen John en Savannah. Het was misschien leuker geweest als het juist alleen om de liefde tussen hen ging want die vond ik boeiender dan de vader met zijn muntencollectie. Ook wordt John als een gespierde vechtersbaas neergezet, maar waarom? Hij is een watje en helemaal geen stoere man (ook al ziet hij er wel zo uit) maar tegelijkertijd heeft hij wel overal ruzie.

Dear John is zeker een goede dramafilm geworden en het heeft zeker zijn positieve punten, maar de slordigheden zijn er ook. De mooi uitziende Amanda Seyfried weet de film goed tot zijn recht te laten komen. Daardoor is het uiteindelijk, met veel verschillende dramatische gebeurtenissen, toch wel een goede film geworden. Maar de drama? Iets minder ziektes en oorlogen bij de volgende film?

xx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s