Een dag uit mijn leven

Op een doordeweekse dag word ik wakker en het eerste wat mij altijd overkomt(wat dus echt niet grappig is), is dat ik altijd tien minuten voordat mijn wekker gaat wakker word. Dus om 07:40 word ik wakker maar ik hoef er pas uit om 7.50.
wekker
Dan sta ik op om allereerst naar het toilet te gaan. Daarna doe ik mijn kleren aan, wat ook een best groot probleem is omdat ik nooit weet wat ik aan moet doen. Ik denk namelijk altijd als ik in bed ga liggen na over welke kleren ik de volgende dag aan ga doen naar school. Een probleem daarbij is dat ik altijd in slaap val en dat probleem zich dus verschuift naar de volgende morgen. Vervolgens verplaats ik mezelf naar de badkamer om mijn gezicht in te smeren met een zalfje, mijn mascara en eyeliner op te doen en mijn haren (meestal) in een knot te doen. Soms als ik in een goede bui ben, doe ik goed mijn best om er goed uit te zien en heb ik mijn haar mooi gestijld. In de ochtend hoef het dan alleen nog een beetje bij te werken. Daarna ga ik snel naar beneden omdat ik altijd tijd tekort kom. Mijn wekker 5 minuten eerder zetten doe ik niet, dus het is altijd opschieten voor mij. Ik poets eerst mijn tanden, zoek mijn schoenen bij elkaar en ik haal brood uit de diepvries. Ik pak mijn tas in en dan rijd ik met mijn scooter naar de bushalte.

Na 30 minuten ben ik in Tilburg en dan zet ik mijn scooter altijd op een plek zo dicht mogelijk bij school. Op deze plek mag hij eigenlijk niet staan en heb daar al enkele keer een waarschuwing voor gehad. Daarom kwam ik ook vaak te laat de eerste twee weken van school omdat ik van de bewaking mijn scooter op de daarvoor bestemde plek neer moest zetten. Alweer iets leuks in de vroege morgen. Dan kom ik meestal 5 minuten na de anderen de les binnen. Daar ga ik op mijn stoel zitten en pak ik mijn laptop erbij. Soms vraag ik me wel af wat ik er zo vroeg al doe, want de eerste twee uur zijn voor mij meestal alleen op Facebook zitten tot ik alle statussen van die ochtend en avond ervoor uit mijn hoofd ken. Mijn laptop doe ik dicht en na een uur begin ik mee te doen met de les. Ik heb dus best wel moeite met het opstarten.
pleunfleur
Daarna gaat het eigenlijk in de middag wat beter totdat school weer afgelopen is. Dan ren ik naar de bushalte en probeer ik mijn bus te halen. Een lange weg door Tilburg naar Moergestel en van Moergestel naar Spoordonk. Thuis duw ik de deur weer open en zet ik mijn scooter weer mooi binnen in de garage. Daarna plof ik op de bank neer, omdat ik vaak erge hoofdpijn heb van het ‘inspannen’ op school. Na een uur gelegen te hebben verplaats ik mezelf naar de koelkast om 2 boterhammen te eten met een glaasje melk. Als ik dan nog een half uur op de bank heb gelegen pak ik mijn laptop en ga ik aan mijn huiswerk zitten. Meestal als het veel vakken zijn ben ik maximaal een uur bezig en als het weinig is dan verspreid ik het meestal over de dag. Ik doe dan elke keer een beetje op mijn laptop zit en dan heb ik het de volgende dag af. Meestal ben ik wel een goede student hoor, want ik hou mijn huiswerk eigenlijk nu heel goed bij en heb eigenlijk gewoon alles af voor wanneer dat moet. Alleen omdat ik opstartproblemen heb en na school vaak hoofdpijn, is dat soms wel een klein probleem. Maar ik vind altijd wel een manier om het van te voren gewoon af te hebben. Na het huiswerk maken en op de bank te hebben gelegen is het tijd om te eten. Met zijn vijven zitten we aan tafel en eten we macaroni, mijn favoriete avond eten! Met kroepoek, een glaasje ijsthee en geraspte kaas over de macaroni heen is het perfect. Dan pak ik mijn kleren in en maak me klaar voor het korfballen. Van half 8 tot 9 uur ben ik te vinden op het korfbalveld, daar doen we schotoefeningen, veel conditietraining en een wedstrijdje tegen elkaar. Daar douchen we en vervolgens kom ik thuis om weer op de bank neer te ploffen. Dan kijk ik programma’s terug die ik heb gemist zoals onder andere goede tijden slechte tijden. Meestal is het dan tijd voor mij om te gaan slapen. Rond de klok van 11 uur kruip ik in mijn bed. Omdat ik altijd nog Facebook, Instagram en Whatsap moet checken is het 12 uur voordat ik echt zonder mobiel ga slapen. Dan ga ik liggen, droom ik over mijn kleren van morgen en val in slaap. Welterusten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s